Dr. Havas-Sághy Gábor sensei

2013 március 28.

havas-saghy-gaborNév: Dr. Havas-Sághy Gábor
Született: 1981. 09. 27.
Edzői:

  • Palotás Ferenc
  • Kárászi Balázs

Öv fokozat: 3. dan

Havas-Sághy Gábor otoshi empi betontörésGábor sensei több különféle küzdő- és egyéb sportban szerzett tapasztalat után, 21 évesen kezdett el Kempozni egy baráti társasággal együtt,  akik közül már csak ő maradt aktív kempóka. Az első években Palotás Fecó sensei tanításai szerint edzett, majd ahogy a felnőtt edzéseket egyre gyakrabban Kárászi Balázs sensei tartotta, az ő tanítványává is vált. Több más dojo-ban is rendszeresen megfordult, baráti mesterek edzésein vett részt, valamint külföldi tanulmányai során egyéb küzdő sportokat is gyakorolt.

Célja a kempo tanulással  az volt, hogy megismerje az életszerű önvédelem technikáit, a harc-művészetét, és a rendszeres fizikai és lelki próbatételek hatására hiányosságait felfedezve, erősségeit tovább növelje, és a fejlődés során tökéletesedjen.
Az így megszerzett ismeretek – összhangban a kempo elveivel – egyre inkább úgy érezte tovább kell adnia másoknak is. Ezért 2010. évtől gyakran vett részt Palotás sensei által tartott gyerekedzéseken, hogy megtanulja a több, mint 20 éves rutinnal rendelkező Palotás senseitől azokat a fogásokat, azokat a módszereket és azt a helyes attitűdöt, amivel az egészen kisgyermekek, majd a nagyobbak is kiváló kempokává nevelhetőek. Azóta rendszeresen részt vesz a gyerek edzéseken, amelyeket – Palotás senseit alkalmanként helyettesítve – önállóan is megtart. Hasonlóképpen nagy lelkesedéssel készült 1. dan megszerzésére, amely készülés jegyében illetve a feketeöves vizsgát követően Kárászi senseit helyettesítve felnőtt kempo edzéséket is tart alkalmi jelleggel, valamint rendszeresen segíti a klub tagjait a versenyekre való felkészülés, a versenyeken való szereplés során.

Saját klubját a Kismészáros Concordia Dojo-t 2013. szeptember 1-vel nyitotta meg, ahol hetente többször tart edzéseket gyerekeknek, de rendszeresen részt vesz a Kismészáros gyerek – és felnőtt edzéseken is.

1. dan fokozat 2013.év végén, 2. dan fokozatát 2015. nyarán és a 3. dant 2018. nyarán szerezte meg.

Az edzéseken való aktív részvétel, valamint a segéd-edzői feladatok ellátása mellett, többszörös országos bajnok, WAC 2014 világbajnok, rendszeres kempo versenybíró és képzett grappling bíró.

Foglalkozása szerint több diplomás ügyvéd, saját ügyvédi irodáját irányítja 2010. óta.