Kárászi Balázs sensei

2013 március 28.

Kárászy BalázsNév: Kárászi Balázs István
Született: 1986. ápr. 15.
Edzői: Palotás Ferenc
Dan fokozat: 4.

Balázs sensei 9 éves korában kezdett el Kempozni, Fecó sensei gyerek klubjában, testvére, Bálint hatására: Amikor öccse megkapta az első karate ruháját, túl nagy volt rá, de Balázs senseire pont jó volt, így ő is lement kempozni.

Azóta sok-sok év telt el, de Balázs sensei maradt és 2003-ban 17 éves korában letette az 1. Dan fokozatot. Nem sokkal később átvette a felnőtt klub irányítását is.

Az edzői teendők mellet, többszörös országos bajnok, profi Kempo győztes, Brazil jiu-jitsu Hungarian Open bajnok, Európa Bajnok második és Kempo világbajnok. Edzése, ehhez mérten kemények, de mindenki számára végrehajthatóak.

Tanítványai közül hárman nyitottak további kempo klubokat: a Kismészáros Concordia –, Captain – és Tarka-Barka dojokat.

2013. decemberében sikeres 4. danos vizsgát tett, és ezzel párhuzamosan két tanítványa – Szőke Zoltán és Dr. Havas-Sághy Gábor – is meggyőző tudásról és erőről tanúbizonyságot téve feketeövre vizsgázott és ezzel megszerezték az 1. dan fokozatot.

Amikor éppen nem Kempozik, gépészmérnök lévén, édesapjával közös családi vállalkozásuk irányításával és lengéscsillapítók fejlesztésével foglalkozik.