Palotás Ferenc kyoshi

2013 március 28.

Palotás FerencNév: Palotás Ferenc
Született: 1974, nov. 16.
Edzői: Juhász Ferenc, Lévai László
Dan fokozat: 5

Ha megkérdezitek Fecót, hogy hogyan és miért kezdett kempózni, valahogy így fogja kezdeni a sztorit:

“Hááát az úgy kezdődött, hogy kiskoromban nagyon szerettem
a kekszet meg a csokit, és szerettem volna olyan izmos lenni, mint a bátyám…”

Azt nem tudni, hogy a csokit szereti-e még, de hála a fiatalkori elhízásnak, a 20 év aktív sportolás alatt Fecó az ország egyik legtapasztaltabb mestere lett.

Szinte mindent elért, amit ebben a stílusban el lehet. Versenyzőként megjárta a környező országokat sőt még Ausztráliában és Kanadában is bizonyított a páston. Személyesen tanult stílusunk alapító
nagymesterétől dr. Harnos Imre hanshitól és a magyarországi kempo vezetőjétől Lévai László hanshitól. Képesített bíró és edző, a Testnevelési Egyetemen óraadó és szakvizsgáztató, 2 danos jiu-jitsus. Szöges ellentéte a sztereotíp, acélszigorú karate mestereknek, állandóan mosolyog és neki vannak a legjobb poénjai, de persze ha kell akkor kőkemény is tud lenni.

379110_329033433778214_1620447655_n

2007-ben átadta a teljes felnőtt edzést tanítványának Kárászi Balázs sensei-nek, de a gyerek csoportokat még mindig ő vezeti.
Tanítványai közül hárman nyitottak további kempo klubokat 2013. őszén a Kismészáros Concordia –, Captain – és Tarka-Barka dojokat.

2013. év végén pedig Kárászai sensei mmellett – aki sikeres 4. danos vizsgát tett – két tanítványa – Szőke Zoltán és Dr. Havas-Sághy Gábor – is meggyőző tudásról és erőről tanúbizonyságot téve feketeövre vizsgázott és ezzel megszerezték az 1. dan fokozatot.
Ez utóbbi eseményekkel ismét bebizonyosodott, hogy Fecó sensei tanítása – ha figyelmes fülekre talál – kiváló eredményekre vezet.

Amikor épp nem kempózik, egy családi munkaruha árusító és gyártó vállalkozást vezet, illetve kispapai teendőit gyakorolja.