Skip to content

A Kismészáros Klub története

Palotás Ferenc vagyok, a Kismészáros Kempo Klub alapítója.

A klub története 1992-ben kezdődött a Pitypang Utcai Általános Iskolában. Annak idején Lévai László Kyoshi irányítása alatt edzettem a Mészáros utcában: innen kapta a nevét a klub, mi voltunk a Mészárosok. Egy beszélgetés alkalmával megemlítettem Lévai mesternek, hogy gyerekeknek szeretnék edzést tartani. Ő irányított a Pitypang Iskolába, ahol akkor szerveződött egy új klub. Az első versenyen megkérdezték mi a klub neve. „A Mészáros klubból jöttek a kicsik” mondtam, így lettünk mi a Kismészáros Klub.

A létszám folyamatosan növekedett, és egyre több ovis is megjelent az edzéseken, ezért nekik külön csoportot indítottam. Ahogy telt az idő és a gyerekek felnőttek, indítani kellett egy felnőtt klubbot is. Így alakult ki az a csoportbeosztás, ami jelenleg is érvényes a klubunkban.

Ha nincs célod, nem haladsz sehová. Ilyen cél a versenyeken, vizsgákon való szereplés. A Zen Bu Kan Kempo vizsgaanyaga utat mutat a fejlődni akaró tanulóknak, versenyrendszere pedig teret ad minden harcosnak, hogy megmérettesse magát tudásának megfelelő ellenfelekkel.

Az évek alatt ezen az úton többen követtek, akik idővel és kemény munkával elérték a mester fokozatot. A tudásuk persze csak akkor jelent valódi értéket, ha átadják másoknak is. Így jöttek létre a Kismészáros Klubok, ahol magas színvonalon sajátíthatja el mindenki a Zen Bu Kan Kempo mozgásanyagát, szellemiségét.