Skip to content

Dr. Havas-Sághy Gábor

  • Edzői: Palotás Ferenc, Kárászi Balázs
  • Öv fokozat: 4. dan;
  • Szamuráj fokozat: Renshi

Elérhetőségek:

Telefon: +36 / 70 314 8094

Email: havasg[@]hotmail.com

Gábor sensei több különféle küzdő- és egyéb sportban szerzett tapasztalat után, már fiatal felnőtt fejjel kezdett el kempozni egy baráti társasággal együtt, akik közül már csak ő maradt aktív kempóka.

Az első években kizárólag Palotás Fecó sensei tanításai szerint edzett, majd ahogy a felnőtt edzéseket egyre gyakrabban Kárászi Balázs sensei tartotta, az ő tanítványává is vált. Több más dojo-ban is rendszeresen megfordult, baráti mesterek edzésein vett részt, valamint külföldi tanulmányai során egyéb küzdő sportokat is gyakorolt.

Célja a kempo tanulással az volt, hogy megismerje az életszerű önvédelem technikáit, a harc-művészetét, és a rendszeres fizikai és lelki próbatételek hatására hiányosságait felfedezve, erősségeit tovább növelje, és a fejlődés során tökéletesedjen.
Az évek során egyre inkább úgy érezte, hogy az edzéseken, edzőtáborokban, öv-vizsgákon megszerzett ismereteket – összhangban a kempo elveivel – tovább kell adnia másoknak is.

Ezért 2010. évtől gyakran vett részt Palotás sensei által tartott gyerekedzéseken, hogy megtanulja a több évtizedes rutinnal rendelkező Palotás senseitől azokat a fogásokat, azokat a módszereket és azt a helyes attitűdöt, amivel az egészen apró gyermekek, a kiskamaszok és a tinédzserek is kiváló kempokává nevelhetőek. Rendszeresen részt vett a gyerekedzéseken, amelyeket – Palotás senseit alkalmanként helyettesítve – önállóan is megtartott.

Saját klubját – a Concordia dojo-t – 2013-ban alapította, amelynek keretében gyerekeknek tart heti rendszerességgel edzéseket.

Sokszor tartott felnőtteknek is edzéseket, az edzőtáborban alkalmaként akár 200 fő számára is.

Rendszeresen segítette a klub tagjait a versenyekre való felkészülés, a versenyeken való szereplés során. Ő maga is számos versenyen indult Magyarországon, és külföldön is kipróbálta magát.

Az edzéseken való aktív részvétel, valamint edzői feladatok ellátása mellett, többszörös országos bajnok, rendszeres kempo versenybíró és képzett grappling bíró, a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Magyarországi Kempo Szervezetek Szövetségének is a főtitkára. Ő látja el az International Sport Kempo Federation titkári feladatait is.

Nagy lelkesedéssel készül 1. dan megszerzésére, amelyet 2013-ban abszolvált. Majd 2015-ben a 2. danos övet, végül 2018-ban a 3. danos övet is felköthette.

Képzett kempo szakedző (Testnevelési Egyetem).

Foglalkozása szerint több diplomás ügyvéd, saját ügyvédi irodáját irányítja 2010. óta.