Skip to content

Marton Bence

  • Született: 1992. 06. 12.
  • Edzője: Lajos Roland, dr. Havas-Sághy Gábor
  • Övfokozat: 1. dan

Elérhetőségek:

A sportolást az iskolával együtt kezdtem meg 1999-ben judóval, ezt 5 éven keresztül csináltam. Közben elkezdtem kempozni is 2001-ben Lajos Roland sensei irányítása alatt. 2004-ben teniszbe is belekezdtem, de három sport már túl sok volt egyszerre ekkor hagytam abba a judót.  Mind kempoban mind teniszben komoly sikereket értem el versenyzőként. Teniszben a legjobb eredményem amatőr országos bajnoki cím volt, míg kempoban többszörös magyar bajnoki címet, európa bajnoki és világbajnoki címet szereztem

Az oktatást még az edzőm mellett kezdtem meg és szép lassan átvettem a helyét.  A Csanády dojo megalapításakor 2012-ben  már egyedül vezettem a felnőtt és a gyerek edzéseket. 2013-ban fekete övet szereztem kempo bujutsu tanrendo-ból. A zen bu kan kempo-ból pedig 2021. júliusiában vizsgáztam sikkerel 1. danra.

2017-ben ismerkedtem meg Havas-Sághy Gábor sensei-el és elhatároztuk, hogy közös munkába kezdünk. Összevontuk két klubbot és közösen folytattuk tovább, így mindennap edzés lehetőséget tudtunk biztosítani a gyerekek számára. A közös munka gyümölcsöző volt és több tanítványunk is világbajnoki címig jutott. A gyerekek szellemi fejlődése egyaránt fontos cél mindkettőnk számára mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 3 tanítványunk is megkapta a jótanuló-jó sportoló elismerést.